Clubgeschiedenis

Een korte geschiedenis van Jeval Alken

In het begin van de jaren 70 krijgen enkele jongens van de jeugdbeweging en meisjes zin om, in de sporthal uitgerust met parket vloer, volleybal te spelen... Zowel de jongens als de meisjes hebben succes en bereiken al snel de hoogste provinciale reeksen.

Op het ogenblik dat zowel de jongens als de meisjes in 1ste provinciale spelen, verzwakt de aandacht van het bestuur jammer genoeg voor de meisjes. De jongens promoveren naar nationale reeks en de meisjes stoppen in Alken en sluiten aan bij andere clubs waar zij mooie successen halen.

Midden de jaren 80 beginnen de eerste fusies van clubs. Jeval Alken en Initia Hasselt willen een grote club worden met uitstraling. Jeval werkt verder met de  jongens in Alken; zij doorlopen de jeugdreeksen. Nadien worden zij opgenomen in de grote club VTI en heeft Jeval geen volleybal meer voor jongens in Alken. Enkele jaren voorheen (1990) startte  Jeval opnieuw met meisjes. Een 20 tal meisjes doen mee aan de tornooitjes en in 1992 start Jeval met een nieuw stamnummer, los van VTI, in de competitie voor meisjes.

Geleidelijk aan is de club gegroeid en heeft op dit moment naast de volleybalspeeltuin en de U-9 jeugd 15 ploegen in provinciale competitie, 1 ploeg in nationale competitie en 3 ploegen in recreatieve competitie.

Zoals het alle grote clubs betaamt heeft ook Cristal Alken Jeval haar eigen clubliederen. Hieronder vind je er twee.

Wij zijn van Jeval,

Wij doen het goed!

Wij lachen, tieren zoals’t moet.

Wij maken, veel plezier, en daarom zijn we hier,

Wij zijn supporters van Jeval Alken!

't Is nog nie gedaan,

Jeval komt eraan!

Wit-Blauw-Wit-Blauw

Jeval Champion,

Olé, olé, olé, olé…

Allemaal wijfkes, allemaal wijfkes,

Olé, olé, olé, olé…

Allemaal wijfkes, allemaal wijfkes!